Nasza kawa do biura trafia do osób, które oczekują czegoś więcej niż przeciętność

Kawa z pewnością smakuje wybornie. Kawa zaparzona w chemexie ma bardzo delikatny, wytrawny smak. Niestety zdecydowana większość to kawa produkowana na masową skalę przez koncerny, w których liczy się ilość, a jakość jest delikatnie mówiąc mniej ważna. Dobry sposobem na idealną kawę z ekspresu jest nabycie większej ilość naszej ulubionej kawy, ale jeszcze nie upalonej. Nasza kawa do biura trafia do osób, które oczekują czegoś więcej niż przeciętność. Do ekspresu wybieramy najlepszą kawę, jaką mamy. Kawa jest przeznaczona dla koneserów ceniących sobie smak mocnego espresso zwieńczonego piękną, kremową pianką utrzymującą się długi czas na powierzchni napoju. Nawet najlepsza kawa może kiepsko smakować, jeśli zaparzymy ją w nieodpowiedni sposób. Kawa palona średnio o wrazistm smaku. Doskonale sprawdza się też kawa zielona. Kawa do ekspresu powinna być nieco ciemniej palona. Zdrowa i niezwykle popularna w ostatnim czasie kawa zielona, nie może być parzona w ekspresach ciśnieniowych. Od kiedy zaczęłam na poważnie interesować się kawą, zaczęłam też testować różne ziarna lepszej jakości, i teraz już mi kawa z dyskontu nie smakuje. Kawa nadaje się do przygotowania w tradycyjny sposób, jak również za pomocą ekspresów ciśnieniowych, kolbowych, przelewowych, kafetiery lub kawiarki. Kawa zielona zawiera tłuszcze i białka. Kawa powinna być drobno zmielona, dzięki czemu wyciągniemy z niej maksimum smaku i aromatu. Więcej o kawie zielonej dowiesz się z poradnika: Kawa zielona – co warto wiedzieć? Sama jeszcze do niedawna kupowałam kawę do ekspresu w Biedrze lub w Lidlu, i nawet mi smakowała. Najwyższej jakości kawa świeżo palona podnosi prestiż w oczach pracowników i gości, odwiedzających firmę. Ta kawa to 100% ziaren arabiki, tym razem z aż dziewięciu różnych regionów,. Wybór kawy do ekspresu ciśnieniowego może nam sprawić sporo problemów. Tak jak kawa potrafi być niezwykła, tak też wyposażenie biura w ekspres wraz z kawą ziarnistą wysokiej jakości, potrafi dać niezwykłe korzyści dla firmy. Kawa ta składa się wyłącznie ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren Arabiki. Dobra kawa na rozpoczęcie każdego dnia ! Jaki gatunek kawy do ekspresu ciśnieniowego? Kremowa kawa o pełnym body z posmakiem czerwonych winogron i czekolady, z aromatem jaśminu. O ile w niektórych przypadkach zmielona kawa ma dość długi kontakt z gorącą wodą, to w ekspresach ciśnieniowych proces parzenia przebiega w błyskawicznym tempie. Kawa jakości speciality to taka, która w teście cuppingu, w danym kraju pochodzenia otrzymała 80 i więcej punktów w 100 stopniowej skali. Napar z takiego ekspresu wydobywa o wiele łatwiej najlepsze cechy danego rodzaju kawy. Teoretycznie najlepsza będzie kawa drobno zmielona, jednak wiele zależy tu od rodzaju filtrów. Do ekspresów przelewowych kawa powinna być grubo mielona – jak małe kryształki soli. Cenę mają znacznie wyższą, ale to nadal jest kawa komercyjna, przemysłowo palona, szybko i bardzo ciemno (często po to, by ukryć jej defekty). Taka zmasakrowana kawa to jednak standard, i o taką jest najłatwiej. Kawa ziarnista jest jednym z tych produktów, w których świeżość i jakość odgrywa kluczową rolę w jej ocenie. Kawa to obok herbaty drugi najpopularniejszy na świecie napój po wodzie. Wyjątkowa kawa dla wyjątkowych ludzi! Kawa do ekspresu ciśnieniowego nie powinna być przypadkowym wyborem. Pamiętajmy, że zbyt drobna kawa zastosowana w tych urządzeniach może nie tylko spowodować, że napar będzie miał gorzki smak, ale i zniszczyć samo urządzenie – przez zablokowanie filtra. To kawa o łagodnym, czekoladowym smaku, i niskiej zawartości kofeiny. Ważne są nasze indywidualne preferencje oraz rodzaj posiadanego przez nas ekspresu do kawy. Jak wiadomo, kawa ziarnista ma wpływ na nasze codzienne samopoczucie, koncentrację i zdrowie. Następnie kawa ziarnista jest myta i suszona. Tu znacznie lepszym rozwiązaniem będzie kawa o średniej grubości. Oto kilka zasad, o których miłośnicy kawy z ekspresu powinni pamiętać. Jaka kawa do ekspresu sprawdzi się najlepiej?